Välj en sida
Jag och min älskade Plätt, Foto Elin Berglund

Jag och min älskade Plätt, Foto Elin Berglund

Jag anmälde ju Plätt till Haninge pulsen för att checka av min vittringsapportering som spökat många tävlingar och även på träning, nu har den börjat kännas fin på träning och det bli många % rätt. Ett annat moment jag slitet röven av mig med är vår fjärrdirrigering, jag tränade ju om hela fjärren för att jag ständigt fick 9:or på tävling, detta rörde till det väldigt mycket för Plätt och det tog oss nästan ett helt år för att komma till en 10:mässig fjärr på fullt avstånd.

Sagt och gjort for vi till Haninge i lördags jag och Plättis och det var sju som startade i Elit klass, det hela började med ett slagsmål mellan två hanar på sitt i grupp, overkligt att något sånt ska inträffa i Elit klass, men det kan det ju uppenbarligen göra. Jag är glad att Plätt satt blixt stilla trots bråket intill, duktig Plätt! Den ena föraren vart rapporterad och fem av oss fick göra om Sitt i grupp (då den sjätte hunden hade lagt sig ner innan slagsmålet utbröt) Lite rörigt tyckte Plätt och kanske inte den bästa uppladdningen inför våran tävling då vi hade start nr 1. Men jag tror Plätt är mer nervfast än mig, för hon la inte på sig något av händelsen. Här kommer betygen.

Sitt i grupp 10
Platsliggning 10
Fotgående 9 (något het, ett snett sättande)
Z 9 (hund tar ett steg i stå)
Inkallning 9 (hund tar ett steg i stå)
Rutan 0 (gör mig ingenting, rutan brukar hon göra 10:mässigt så det är inget att haka upp sig på, alla hundar hade svårt med rutan, rutan var i solen och sträckan dit var skuggig så Plätt stannde i skuggan och la sig och när hunden lagt sig är det noll, frågan är om hundarna inte såg den ordentligt, tror det var bara jag och en till som fick in hundarna i rutan)
Apport dirr 7 (Många kommandon då jag inte fick ut Plätt till konan i den målade cirkeln på första kommandot, då hon låste sig på apporterna, tror hon kände av min besvikelse från förgående moment fast jag försökte dölja den)
Hopp apport 10
Vittringsapportering 10 (Wohoooooooooooooooooooooooooooooooo)
Fjärr 10 (Yabadabadoooooooooooo)

Är otroligt nöjd med hennes tävling, det som vi lagt mycket tid på har lönat sig och betalade sig bra, hennes attityd var fin och hon var fokuserad och jämn genom hela tävlingen. Bara det är guld värt! Vi skrapade ihop ett första pris på 261,5 poäng trots en nollad ruta och en första placering. Så nu känns ett SM kval inte alls långt bort, bara den här lilla bebisen i min mage tänkte komma ut först. Men att få ordning på vittringen och fjärren på tävling är en vinst bara det i sig! Älskade, älskade hund!

Pin It on Pinterest

Share This

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna genom att prenumerera på mitt nyhetsbrev.

Din prenumeration lyckades!